Man vienmēr ir ļoti paticis braukt ar velosipēdu, bet ir bijis mūžīgais jautājums par to kā apvienot braucienu pa šoseju un bezceļiem, kā braukt ātrāk un lielākus attālumus, kā apvienot stiprākus un vājākus braucējus vienā braucienā. Kā risinājums tam savā ziņā ir mana aizrautība ar bezceļu motocikliem, bet jautājums par velo vienalga ir aktuāls. Meklējot risinājumus, biju pat uzmontējis uz sava velosipēda nelielu ūdenssūkņa iekšdedzes dzinēju, jo tajā laikā elektriskie velosipēdi bija tāliem braucieniem nederīgi.
Šobrīd pieejamie E-velo ar modernu elektronisko sistēmu un lielas ietilpības bateriju ir pacēluši velobraukšanu pilnīgi citā līmenī, padarot to pieejamu vēl plašākam cilvēku lokam nekā pirms tam. No brīža, kad man radās iespēja pašam to izmēģināt, es sapratu, ka tā ir veloceļošanas un veloprieka nākotne.
No pašiem EasyRide pirmssākumiem esmu ar E-Velo izbraucis vairāk ceļus un takas Salacgrīvas apkārtnē nekā ar motociklu. Pilnīgs atklājums ir braucieni mežā bez skaņas un iespēja braukt vietās, kur nedrīkst ar motociklu iebraukt. E-velo motivē vairāk braukt un 5h brauciens tomēr prasa spēkus. E-Velo tos nemanāmi izsūc no braucēja tāpat kā elektromotors enerģiju no akumulatora. Tā ir pilnvērtīga un motivējoša aktīvā atpūta. Pēc kārtējā brauciena drīz vien jau atkal gribas sajust ceļu, kustību un braucienu un atkal rodas idejas par jauniem maršrutiem.
Braucot ar e-velosipēdu, ir ceļavēja pūtiena un braukšanas viegluma sajūta kādu zin katrs velobraucējs. Tāpat jau tie pedāļi ir jāmin un kaut kāds spēks ir jāpieliek, bet motora atbalsts ievieš milzīgu optimismu. Ieslēdzot “Turbo” režīmu vispār var uzmīties gandrīz jebkurā kalnā. Milzīga priekšrocība braucienos ir iespēja visiem (gan stiprākiem, gan vājākiem) braukt kopā, nezaudējot brauciena dinamiku.
Braucot īsākus un garākus maršrutus, esmu nonācis pie secinājuma, ka E-velo priekšrocības vislabāk var izbaudīt garākos braucienos, tad var sajust īsto viegluma un brīvības sajūtu, ko dod brauciens ar elektrisko velosipēdu.
EasyRide mērķis ir sniegt pilnīgi jaunu velobraukšanas pieredzi visiem, kam patīk braukt ar velosipēdu.