Salacgrīvas pievienotā vērtība ir braucieni gar jūru. Visi Easy Ride maršruti iekļauj braucienu gar jūras krastu. Mūsu E-MTB velosipēdi ir aprīkoti ar atbilstošām riepām jebkuram ceļa segumam un, jo īpaši, jūras krasta smiltīm. Elektriskais velosipēds ir neaizstājams braucienos gar jūras krastu. Pat vislielākie E-velo skeptiķi novērtēs motora palīdzību smiltīs, kas citādi var būt neizbraucamas. Katru maršrutu ir iespējams pielāgot arī braucējiem ar nelielu velo braukšanas pieredzi, sarežģītākos velo taku posmus apbraucot pa labākiem ceļiem. Mēs piedāvājam savus maršrutus, savas vietējās zināšanas. Mūsu braucieni Salacgrīvas apkārtnē ir īpaši izstrādāti un pārbaudīti, lai braucieni būtu dinamiski, interesanti un labā balansā ar apskates objektiem. Visi mūsu braucieni notiek Salacas dabas parkā, tāpēc e-velo ir videi visdraudzīgākais transports. Salacgrīvas apkārtnē tūrisma noslodze ir salīdzinoši maza, kas dod iespēju netraucēti baudīt dabu un izrauties no urbānās vides un cilvēku gūzmas.

Lai apskatītu Salacgrīvu, uzzinātu daudz ko interesantu, izmēģinātu E-Velo braucienā gar jūras krastu, mēs iesakām braucienu Salacgrīvā

Ja vēlies braukt vieglu maršrutu, bez lielas piepūles, tad piemēroti ir:

Salacgrīva-Ainaži brauciens un Salacgrīva-Vitrupe brauciens
Šos abus maršrutus vasarā, kad ir labs laiks, mēs iesakām sākt pēcpusdienā, jo tad jūras posmu brauksim saulrietā. Maršrutu kartes ir braucienu aprakstos.

Ja vēlies ko izaicinošāku, tad iesakām Tūja-Salacgrīva braucienu.
Maršrutā nepieciešamas labas velo braukšanas iemaņas, jo lielākā brauciena daļa ir gar jūras krastu. Pie augsta ūdens līmeņa daži posmi var būt neizbraucami, bet tos vienmēr ir iespēja apbraukt pa ceļu. Dažās vietās būs e-velo jāstumj, bet tur palīdzēs “walk assist”. Būs arī jānes, bet to palīdzēs brauciena vadītājs. Maršruta karte ir brauciena aprakstā.

Par velo, laivu un pastaigu maršrutiem, nakstmītnēm un citām atpūtas iespējām Salacgrīvas novadā var uzzināt http://www.visitsalacgriva.lv

Labs un interesants projekts ir Zaļie Ceļi. https://greenrailways.eu/izvelies-zalo-celu
7km Zaļā dzelzceļa posms ir iekļauts Salacgrīva-Ainaži braucienā.